Bemutatkozás

Galgóczi Dóra (Budapest, 1974. június 1.-) író, újságíró.

Irodalmi tevékenységemet megelőzően az egészségfejlesztés területén vettem részt életmód-programok kidolgozásában és szervezésében. Ezeket az éveket is végigkísérte az írás iránti vonzódásom, majd elvégeztem a Magyar Újságírók Országos Szövetségének magazin-újságírói tanfolyamát. Azóta több nyomtatott és online magazinnak írok szabadúszó újságíróként, elsősorban lelki élettel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos cikkeket.

Első regényem, a „Test a lélek börtönében” egy fiatal lány naplóját eleveníti meg, küzdelmét az egyre gyakoribb, titokzatos betegséggel, az anorexiával. A regény emellett számtalan kérdést fejteget, mellyel a legtöbb olvasó szembenéz élete során: a szülő-gyerek kapcsolatot, a pályaválasztás és a társkeresés problémáit. Fontosnak tartom, hogy a regényt olvasva az önmagukat kereső, a felnőttkor küszöbén álló lányok ráébredjenek, kétségeikre nem a betegségbe menekülés a valódi megoldás.

Második könyvem, „A nő millió arca” című novelláskötet. A történetek jellegzetes női sorsokat jelenítenek meg, melyek minden korosztály elé tükröt tartanak. Mindkét könyv kedvező fogadtatásban részesült, több olvasói visszajelzés által is. A Nők Lapja neves újságírója, V. Kulcsár Ildikó könyvajánló rovatában méltatta az írásaimat.

A „Felpróbált életek” című regényemben a női szerepek kérdései, gondolatai rejtőznek, melyekkel minden olvasó – a saját szemszögéből nézve – azonosulhat.

Következő regényem, a „Megszülethettél volna” főhőse az anyaság, a gyermekvállalás körül felmerülő kétségeit osztja meg, leveleket írva még meg nem született gyermekéhez.

„Fiatalságra ítélve” – egy igazán aktuális téma, a szépség-fiatalság szinte megszállott hajszolása a témája a 2013. tavaszán megjelent könyvemnek. Az olvasóval együtt gondolkodhatunk, mekkora csapdát rejt ez főként a nők, de a család és a gyerekek számára is.

Az elsősorban női témákat boncolgató írásaim után a férfiak léptek előtérbe „Férfiak félálomban” című könyvemmel, mely mintegy mozaikként mutat be különböző férfisorsokat, személyiségeket.

A Corvina Kiadó igazgatójának véleménye szerint a könyveim műfaja a szépirodalom és az életvezetési tanácsok kiváló ötvözete. A lendületes cselekménysorok, a közvetlen és kifinomult stílus folyamatosan fenntartja az olvasók érdeklődését.